تاریخچه و فهرست فعالیت های انجام شده در پژوهشکده اسانس

 

1- اهم اقدامات انجام شده:

  • تاسیس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار گل محمدی در محل پژوهشکده اسانس (سال 1388)؛

  • تاسیس آزمایشگاه در زمینه کنترل کیفی اسانس و عرقیات گیاهی(سال 1389) ؛

  • برگزاری همایش راهکارهای توسعه صنعت گلاب، عرقیات و اسانس شهرستان کاشان (سال 1394)

  •  اولین همایش اسانس ایران در اردیبهشت (سال 1395)؛

  • برگزاری کنفرانس بین المللی گل محمدی )Rosa damascena 2018 ( (سال 1397)؛

  • برگزاری کنفرانس بین المللی گل محمدی )Rosa damascena 2019 ( (سال 1398)؛
  • برگزاری کنفرانس بین المللی گل محمدی )Rosa damascena 2021 ( (سال 1400)؛

  • دریافت مجوز دور دوم فعالیت کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار گل محمدی و گیاهان معطر(سال 1396)؛

  • تأسیس آزمایشگاه مرجع مورد تایید سازمان ملی استاندارد ایران در زمینه کنترل کیفی اسانس، گلاب و عرقیات گیاهی (سال 1396).

  • گسترش حوزه آزمون­های کنترل فیزیکوشیمیایی به حوزه داروهای گیاهی (شامل قرص، شربت و کپسول­های مکمل)(سال 1396)؛
  • انجام کنترل میکروبی داروهای گیاهی و انواع گیاهان(سال 1397)؛
  • افزودن خدمات تفسیر نتایج و مشاوره به خدمات آزمایشگاهی(سال 1397)؛
  • ارائه خدمات پشتیبانی علمی و حقوقی به صنعت و رسیدگی به مشکلات قانونی صنایع و تولیدکنندگان از طریق ارائه خدمات مشاوره ای و آزمایشگاهی تخصصی(سال 1397)؛
  • تولید دانش فنی در خصوص تولید محصولات جدید و حل معضلات صنعت (در دو مورد حل مشکل فاضلاب صنعتی و تولید  محصولات جدید از پساب، آماده مذاکره با صنعت)؛
  • دریافت مجوز اداره استاندارد در خصوص کارشناسی رسمی تدوین استاندارد در حوزه کلیه محصولات مرتبط با گیاهان دارویی و معطر (در دست اقدام)؛
  • برگزاری کارگاه­های آموزشی جداسازی و شناسایی ترکیبات طبیعی؛

2- توانمندی­ها و برنامه­های آینده

2-1- ارائه خدمات

2-1-1- خدمات آموزشی

  • برگزاری کارگاه­های آموزشی مورد نیاز تحقیقات، صنعت، کشاورزی و بازار در حوزه گیاهان دارویی و معطر؛

  • راه اندازی دوره­های آموزش استاندارد اسانس، گلاب و عرقیات گیاهی با ارائه مجوز مورد تایید اداره استاندارد(سال 1398)؛

  • راه اندازی دوره­های آموزش کنترل کیفی داروهای گیاهی و گیاهان دارویی(سال 1398)؛

2-1-2- خدمات پژوهشی

  • راه اندازی واحد انجام تحقیقات در جهت رفع مشکل صنعت(سال 1399)؛

  • تولید دانش فنی، معرفی محصولات و راهکارهای جدید جهت ارائه به صنایع مرتبط (سال 1398)؛

  • تدوین و بازنگری استاندارد، اصلاح اشکلات و ارتقاء استانداردهای موجود.

2-1-3- خدمات آزمایشگاهی

  • ارائه خدمات در حوزه کنترل کیفی سایر مواد خوراکی و آشامیدنی؛

  • ارائه خدمات در حوزه کنترل کیفی گیاهان دارویی و معطر.

2-2- مشاوره و پشتیبانی علمی و حقوقی

  • ارائه خدمات مشاوره­ای جهت دریافت مجوزها و تاییدیه­ های لازم؛

  • پذیرش وکالت تولیدکنندگان جهت دریافت مجوزهای لازم از غذا و دارو؛

  • ثبت و حفظ مالکیت معنوی و مادی ایده ­ها و تحقیقات کارخانجات بر اساس توافقات لازم با اداره غذا و دارو؛

2-3- ایجاد ارتباطات بین المللی

  • توسعه ارائه خدمات آزمایشگاهی به خارج از ایران؛

  • ارتقاء سطح کیفی خدمات آزمایشگاهی تا حد استانداردهای بین المللی؛

  • دعوت از پیشکسوتان کشورهای پیشرفته جهت برگزاری دوره­های آموزشی؛

  • اخذ مشاوره از پژوهشگران خارجی؛

  • ارائه مشاوره به محققین و صنعتگران خارج از کشور؛

  • انجام طرح­های مشترک بین المللی؛

  • انجام بازدیدهای تخصصی از مراکز مرتبط در کشورهای پیشرفته؛