ساخت دستگاه تقطیر مداوم نیمه صنعتی ۱۲۰ کیلویی
دستگاههای گلابگیری مورد استفاده گلابگیران کشور به دو دسته تقسیم میشوند، گفت: یک نوع از این دستگاهها، دستگاه گلابگیری سنتی هستند که روش تولید گلاب آنها تقطیر با آب است به طوری که گیاه در آب غوطهور شده و با آن میجوشد سپس اسانس گل همراه با آب بخار شده و در نهایت سرد و جمعآوری میشود. نوع دیگر دستگاهها، دستگاه صنعتی تقطیر با آب و بخار توام است. در این دستگاه، گیاه در داخل آب غوطهور بوده و سپس تبخیر انجام و این امر باعث میشود که میزان مومهایی که در گیاه بوده و تبخثیر میشوند بالا رفته و کیفیت اسانس پایین آمده و مطابق با استانداردها نباشد. دستگاه تقطیر مداوم که به همت پژوهشگران پژوهشکده اسانسهای طبیعی قمصر طراحی و ساخته شده است. در نهایت بخار آب اسانس گل را همراه خود داشته و در قسمت خنک کننده سرد شده و اسانس جدا میشود. این دستگاه به ازای هر۱۲۰ کیلوگرم گل محمدی می تواند ۴۰ گرم اسانس تولید کند.